fbpx

Ai dificultăți de cash flow la sfârșit de lună? Amanetul auto al flotei firmei te scoate din încurcătură

banca-credit-imprumut-masina
Firma are probleme de cashflow? Încearcă soluția amanetării flotei auto
11 octombrie 2023
GOKredit.ro - credit cu masina
Nu te împrumută nimeni, iar băncile cer prea multe documente? Dacă ai mașină personală o poți amaneta un timp
9 noiembrie 2023
Arata tot

Ai dificultăți de cash flow la sfârșit de lună? Amanetul auto al flotei firmei te scoate din încurcătură

amanet auto

Cash flow-ul este un concept care se poate transforma cu ușurință în una dintre cele mai mari provocări în lumea afacerilor, mai ales atunci când calendarul arată sfârșitul lunii sau există perioade cu cereri mai ridicate. Există totuși o soluție utilă care te poate ajuta să faci față unor dificultăți temporare în acest sens, iar aceasta se referă la amanetul auto al flotei firme. La ce se referă aceasta, cum funcționează și de ce ar putea fi considerată o soluție potrivită vei afla din acest articol.

La ce se referă amanetul auto al flotei firmei?

Este vorba despre utilizarea vehiculelor din flota firmei care sunt aduse drept garanție în vederea obținerii unui împrumut pe termen scurt, iar aceasta ar putea fi una dintre soluțiile salvatoare în situațiile amintite mai sus. În schimbul vehiculelor pe care le poți amaneta cu ajutorul GoKredit amanet auto, firma ta va primi o sumă de bani cu ajutorul cărora poți acoperi nevoile de cash flow în perioadele dificile din punct de vedere financiar.

Există totuși un aspect care trebuie precizat: proprietatea asupra vehiculelor este temporar transferată amanetului, însă acestea revin în posesia firmei odată ce suma de bani stabilită prin contract este restituită.

Ar putea fi acest tip de amanet o opțiune potrivită?

Cu siguranță amanetul auto al flotei firmei poate fi o opțiune potrivită, mai ales dacă este vorba despre una dintre situațiile despre care vom discuta mai jos.

În cazul unor dificultăți temporare de cash flow la final de lună sau în perioadele în care cererea este mai ridicată, acest tip de amanet poate ajuta la acoperirea unor nevoi financiare imediate.

Totodată, anumite întreruperi în afacere, care pot avea consecințe negative semnificative, pot fi evitate prin acest mijloc, iar în acest fel este asigurată continuitatea activității.

Amanetul auto al flotei firmei reprezintă o alternativă eficientă la alte forme de finanțare. Acesta este chiar o opțiune mai rapidă, care poate fi accesată mai ușor decât în cazul altor forme de finanțare.

Este important, totuși, să ai în vedere anumite aspecte care ar putea fi considerate factori de risc, iar acestea se referă la costurile asociate – taxele de administrare sau posibilele dobânzi sau la riscul de pierdere a vehiculelor în cazul în care nu poți returna împrumutul în termenul stabilit prin contract. Cu toate acestea, planificarea financiară atentă îți va asigura un plan clar pentru returnarea împrumutului și pentru continuarea afacerii într-un mod prosper.

Online chat
1
Contacteaza-ne!
Cu ce va putem ajuta?