fbpx

Răspunsuri la cele mai frecvente întrebări ale celor care apelează la un amanet auto pentru un împrumut

Amanetul auto este soluția
Te confrunți cu probleme financiare? Amanetul auto este soluția pentru tine
29 septembrie 2022
banca-credit-imprumut-masina
Ce faci când ai nevoie rapid de bani și băncile nu îți dau credit?
18 octombrie 2022
Arata tot

Răspunsuri la cele mai frecvente întrebări ale celor care apelează la un amanet auto pentru un împrumut

credit-amanet-auto-imprumut-conditii

În caz de lipsă de numerar sau de solvabilitate scăzută, un împrumut auto poate fi o soluție. Este și cea mai convenabilă variantă pentru cei care nu au timp pentru formalități lungi în bănci. Împrumutând bani cu ajutorul mașinii, ai mai multă garanție că vei primi suma pe care o soliciți. Care este procedura de aplicare pentru acest tip de credit? Ce este nevoie să știi înainte de a semna un contract pentru un credit amanet auto?

Credit auto – ce înseamnă? Cum funcționează?

Un împrumut auto se acordă, printre altele, de către instituțiile de creditare nebancare precum GoKredit. Deciziile de acordare a unui împrumut se emit de obicei într-un timp scurt, iar împrumutul este garantat cu un vehicul, și nu, ca în cazul, de exemplu, a unui credit ipotecar – cu un bun imobiliar. 

Spre deosebire de împrumuturile clasice, un împrumut auto poate fi un împrumut pentru mai mult de câteva sute sau câteva mii de lei – totul depinde, desigur, de valoarea mașinii. În plus, perioada de rambursare a creditului este mai lungă decât în ​​cazul creditelor standard online, iar rata dobânzii la un astfel de credit este, de asemenea, mai mică.

Persoanele care nu pot apela la bănci pentru un credit pot de asemenea să solicite un împrumut auto și astfel pot beneficia rapid de banii necesari.

Un împrumut auto – ce condiții trebuie îndeplinite?

Deși creditele auto se caracterizează prin formalități simplificate, clientul trebuie să îndeplinească mai multe condiții amanet auto pentru a putea beneficia de acest împrumut auto. Cerințele depind, desigur, de compania care acordă împrumutul cu mașina, dar documentele necesare sunt:

  • cartea de identitate a proprietarului
  • cartea de identitate a mașinii
  • certificatul de înmatriculare
  • ambele chei ale mașinii

În cazul persoanelor juridice, mai sunt necesare și alte documente, printre care ștampila, CUI-ul și actul constitutiv al firmei.

 Cât de mult poți împrumuta?

 Valoarea împrumutului auto depinde în mare măsură de valoarea vehiculului. Compania Go Kredit acordă pentru acest tip de credit un împrumut de 75% din valoarea de piață a mașinii. 

Contractul este încheiat pe o perioadă de 30 de zile și se mai oferă o perioadă de 14 zile de amânare. Această perioadă poate fi prelungită, dacă nu se reușește achitarea la timp a creditului sau, în cazul în care se va achita anticipat, comisionul va fi recalculat.

 Valoarea mașinii și starea sa tehnică

 Un împrumut auto poate fi de până la 75% din valoarea vehiculului. Cuantumul acestuia, însă, depinde de obicei de valoarea de piață a mașinii – cu cât este mai mare, cu atât este mai mare valoarea creditului pe care te poți baza. Starea tehnică a mașinii este la fel de importantă. Vei primi o sumă mai mică dacă mașina este în stare proastă și o sumă mai mare dacă arată impecabil.

Online chat
1
Contacteaza-ne!
Cu ce va putem ajuta?