fbpx

Diferențe dintre amanetul auto cu deposedare și fără a lăsa mașina gaj

Acte necesare amanet auto
Acte necesare amanet auto. Afla ce documente sunt solicitate
19 iulie 2023
amanet auto bucuresti
Cum funcționează un amanet auto și care sunt beneficiile acestui tip de împrumut?
19 iulie 2023
Arata tot

Diferențe dintre amanetul auto cu deposedare și fără a lăsa mașina gaj

amanetul auto cu deposedare și fără

Persoanele care apelează la soluția amanetului auto o fac, de cele mai multe ori, pentru că au o variantă de rezervă în ceea ce privește mașina pe care o folosesc drept obiect al contractului de creditare.

Cu toate acestea, există și persoane care nu pot renunța sub nicio formă la mașina lor, iar pentru că fiecare ar trebui să aibă oportunitatea de a accesa un împrumut prin amanet auto, s-a identificat o soluție rapidă: amanetul auto fără a lăsa mașina gaj. Într-adevăr, există diferențe între a lăsa mașina gaj și a fi deposedat de mașină, iar despre acest subiect vei afla mai multe informații din acest articol.

Amanet auto cu deposedare sau cu mașină gaj?

Există câteva aspecte pe care trebuie să le iei în calcul atunci când dorești să apelezi la soluția unui credit auto, însă nu uita că cele mai importante sunt nevoile sau preferințele personale pe care le ai. În acest sens, există varianta de amanet auto cu deposedare, respectiv cel în care nu îți vei lăsa mașina gaj, iar fiecare dintre acestea poate fi potrivit pentru tine într-un anume moment din viață.

Înainte de a face o alegere în sensul amanetării auto, este important să cunoști fiecare aspect pe care acest proces îl implică, iar la final să iei decizia care te avantajează, în funcție de situația financiară sau de nevoile de deplasare pe care le ai.

Ce implică cele două modalități de amanetare auto?

În cazul amanetului auto cu deposedare, după semnarea contractului de creditare va trebui să lași mașina ca obiect al împrumutului. Aceasta va fi depozitată în mod corespunzător, în cele mai bune condiții, fără a fi folosită de terțe persoane. Posesia mașinii va fi transferată efectiv către instituția de amanet pe toată durata împrumutului, iar la finalul perioadei de creditare, atunci când va rambursa suma împrumutată și dobânda aferentă perioadei, după caz, acesta își va primi mașina intactă, în condițiile în care a predat-o.În cazul amanetului cu mașină gaj, deși oferă mașina ca garanție pentru împrumutul pe care îl face, proprietarul va păstra posesia fizică a acesteia. Astfel, pe toată perioada contractului, mașina va rămâne sub controlul proprietarului, având posibilitatea de a o folosi conform termenilor impuși prin contract. Cu toate acestea, instituția de amanet auto particular va avea dreptul de a revendica mașina în cazul în care persoana deposedată nu va achita împrumutul conform prevederilor contractuale.

Online chat
1
Contacteaza-ne!
Cu ce va putem ajuta?