fbpx

Cum funcționează un amanet auto și care sunt beneficiile acestui tip de împrumut?

amanetul auto cu deposedare și fără
Diferențe dintre amanetul auto cu deposedare și fără a lăsa mașina gaj
19 iulie 2023
Împrumutul de tip amanet auto:
Împrumutul de tip amanet auto: când este cazul să apelezi la el?
19 iulie 2023
Arata tot

Cum funcționează un amanet auto și care sunt beneficiile acestui tip de împrumut?

amanet auto bucuresti

Nu este nevoie să vinzi sau să schimbi mașina cu alta mai ieftină pentru a face rost de bani atunci când apare o urgență financiară. Căci există o alternativă – amanetul auto – un tip de împrumut oferit de instituțiile financiare pentru care vehiculul tău va reprezenta garanția obținerii unei sume de bani în momentele în care te confrunți cu anumite dificultăți.

Astfel, împrumutul pentru vehicule ca garanție este o alternativă excelentă pentru acele persoane fizice sau juridice care sunt în căutarea unei alternative excelente pentru rate ale dobânzii convenabile și oportunități mai bune de returnare a sumei împrumutate.

Ce este amanetul auto?

Amanetul auto este un tip de credit prin care oferi vehiculul tău (mașină, motocicletă, autobuz, camion și multe alte tipuri de vehicule) unei instituții financiare pentru a solicita o sumă de până la 80% din prețul vehiculului, fără a fi nevoit să plătești comisioane și dobânzi mari sau chiar să fie nevoie să îți vinzi mașina, pentru a face rost de bani.

Obținerea unui împrumut de tipul amanetului auto este o modalitate rapidă și ușoară de a obține bani. În plus, deoarece acest tip de împrumut implică un activ material drept garanție, se oferă de obicei condiții mai bune, întrucât mașina reprezintă o garanție reală pentru credit, iar acest lucru încurajează crearea unor relații mai durabile și mai sigure între instituția financiară și clienți.

Cum funcționează un împrumut de tip amanet auto?

Amanetul auto este un tip de împrumut oferit de GoKredit amanet auto, o instituție financiară nebancară cu care se va încheia un contract pentru o perioadă de minim 30 de zile, iar vehiculul este dat drept garanție pentru a accesa banii.

Pentru a face acest lucru, este nevoie de o programare la sediul firmei, unde vehiculul va fi evaluat în funcție de model, anul de fabricație sau alte criterii. În urma acestei evaluări, se va oferi un împrumut de maxim 80% din valoarea mașinii, iar comisionul poate fi negociat înainte de semnarea contractului.

Nu sunt necesare numeroase acte și documente, ci doar actul de proprietate al proprietarului mașinii și documentele mașinii, iar în cazul unei persoane juridice actele societății și ștampila.

Care sunt beneficiile oferite de un împrumut auto?

Amanetul auto oferă limite mai mari, dobânzi mai mici și termene de plată mai lungi decât cele oferite de alte tipuri de credite și împrumuturi bancare. Dar există și alte beneficii ale contractului de amanet auto pe care merită să le cunoști:

  • În alte forme de împrumut, analiza prealabilă contractării se face în primul rând pe baza veniturilor reale. Dacă ai nevoie de o sumă mai mare și veniturile nu sunt suficiente, folosirea mașinii ca garanție de împrumut poate fi soluția. Calculul limitei de împrumut în cazul amanetului auto se bazează pe un procent de până la 80% din valoarea mașinii. Astfel, este ușor să știi câți bani poți împrumuta.
  • Atunci când optezi pentru amanet auto, oferi maina ca garanție instituției financiare, ceea ca îți permite să oferi o dobândă mai mică
  • Deoarece un vehicul poate fi foarte durabil, funcționează ca garanție pentru o lungă perioadă de timp. Din acest motiv, perioada acordată pentru a plăti împrumutul auto va fi, de asemenea, mai lung decât alte aranjamente negarantate.

Pentru că are condiții atât de atractive, amanetul auto îți permite să obții bani fără a fi nevoie să vinzi vehiculul. Poți opta și pentru refinanțare amanet auto. Dar pentru a te asigura că poți achita integral împrumutul și vei recupera mașina, trebuie să păstrezi ratele la zi.

Online chat
1
Contacteaza-ne!
Cu ce va putem ajuta?