fbpx

Care sunt cerințele pentru a beneficia de un împrumut prin amanetarea mașinii?

Comisioane amanet auto 2024
Diferențele dintre un credit bancar de nevoi personale și amanetul auto
22 august 2023
amanet auto sector 1
Amanetul auto are costuri ascunse? Îți prezentăm transparent comisioanele
19 septembrie 2023
Arata tot

Care sunt cerințele pentru a beneficia de un împrumut prin amanetarea mașinii?

amanetare auto

Amanetarea mașinii este o opțiune atractivă pentru cei care au nevoie de o sursă rapidă de finanțare. Cu toate acestea, pentru a beneficia de un împrumut prin amanetarea mașinii, trebuie să îndeplinești anumite cerințe și să urmezi procesul corect. Iată ce trebuie să știi despre cerințele pentru a obține un astfel de împrumut.

Există câteva criterii importante legate de autoturism

Cerința de bază este să deții mașina pe care dorești să o amanetezi. Aceasta trebuie să fie în numele tău sau al firmei tale, și să fie într-o stare bună de funcționare. Trebuie să ai documentele mașinii, inclusiv certificatul de înmatriculare, cartea de identitate a mașinii, și actul de proprietate. Asigură-te că toate documentele sunt valabile și în regulă. Mașina va fi supusă unei evaluări pentru a stabili valoarea sa de piață. Este important ca mașina să fie într-o stare bună de funcționare și să nu aibă daune majore sau probleme mecanice serioase. Mașina ar trebui să fie asigurată și să ai polița de asigurare valabilă.

Furnizorul de servicii de amanet ar putea dori să afle dacă mașina este asigurată pentru a proteja valoarea acesteia. În plus, se vor preda ambele chei ale mașinii atunci când este încheiat contractul de amanet.

Care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinești tu?

În majoritatea cazurilor, poți amaneta mașina și să păstrezi drepturile de proprietate asupra acesteia. Acest lucru înseamnă că, în timpul perioadei de amanet, vei continua să deții mașina, dar furnizorul de servicii de amanet va avea dreptul de a o vinde sau de a o recupera în cazul în care nu îți achiți împrumutul. De obicei, trebuie să ai venituri stabile sau o sursă de rambursare a împrumutului.

Furnizorul de servicii de amanet dorește să se asigure că vei putea să rambursezi suma împrumutată în termenul convenit. În plus, există o vârstă minimă pentru a amaneta mașina. De regulă, trebuie să fii cel puțin major pentru a beneficia de acest serviciu. În plus, va fi nevoie si de actele tale de identitate, buletin proprietar sau procura în cazul în care nu ești tu proprietarul și doar îl reprezinți.

Este important să reții că cerințele pot varia în funcție de furnizorul de servicii de amanet. Înainte de a decide să amanetezi mașina, asigură-te că înțelegi toate cerințele și termenii și condițiile asociate cu acest serviciu.

Online chat
1
Contacteaza-ne!
Cu ce va putem ajuta?