fbpx

Acte necesare amanet auto. Afla ce documente sunt solicitate

amanet auto sigur
Este sigur amanetul auto? Care sunt principalele temeri?
19 iulie 2023
amanetul auto cu deposedare și fără
Diferențe dintre amanetul auto cu deposedare și fără a lăsa mașina gaj
19 iulie 2023
Arata tot

Acte necesare amanet auto. Afla ce documente sunt solicitate

Acte necesare amanet auto

Una dintre formele de împrumut la care fac apel din ce în ce mai mulți proprietari de mașini, amanetul auto poate fi considerată o formă extrem de sigură, rapidă și eficientă de a obține bani atunci când ai nevoie pentru satisfacerea unor proiecte și planuri personale. Într-adevăr, beneficiile pe care le oferă creditarea de tipul amanet auto sunt numeroase, iar mai jos vei regăsi cele mai importante informații nu numai despre ce implică amanetul auto, ci și despre documentele care îți sunt necesare atunci când dorești să depui o astfel de cerere.

Ce implică amanetul auto?

Amanetul auto nu este altceva decât o tranzacție în care îți oferi mașina pe care o deții drept garanție pentru a obține un împrumut, de regulă pe termen scurt, de la o instituție de amanet. Deși nu este un proces dificil, este important să cunoști fiecare etapă și fiecare informație care ți-ar putea fi necesară în vederea obținerii banilor de care ai nevoie în cel mai scurt timp.

De ce documente ai nevoie?

Obișnuiți cu obținerea și depunerea de documente diverse atunci când au nevoie de un simplu împrumut, unii oameni ar putea fi sceptici atunci când vor afla că pentru o cerere de finantare auto nu vei avea nevoie decât de câteva acte esențiale.

În cazul persoanelor fizice, este vorba despre cartea de identitate a proprietarului, de cartea de identitate a autoturismului li de certificatul de înmatriculare al acestuia, cărora le poți adăuga cele două chei ale mașinii. În cazul în care este vorba despre o persoană împuternicită pentru un astfel de împrumut și solicitantul nu este proprietarul de drept al mașinii, va fi nevoie și de o procură cu ajutorul căreia să îl reprezinți pe proprietar la un amanet auto particular.

Dacă este vorba de persoane juridice sau societăți comerciale, lucrurile nu se complică nici aici, pentru că nu vei avea nevoie decât de cartea de identitate a administratorului, de actele societății și de delegație, dacă este cazul. Totodată, este nevoie de actele de identificare a vehiculului, respectiv de certificatul de înmatriculare și de cheile acestuia.Pentru a obține banii necesari prin intermediul unui amanet de masini, întreg procesul este extrem de ușor, de rapid, astfel că vei avea posibilitatea de a obține banii doriți, cash sau prin transfer bancar, pe loc, fără alte drumuri inutile și griji. Vei beneficia, în același timp, și de confidențialitate, pentru că nu va fi nevoie să declari motivul pentru care vei avea nevoie de bani sau câștigurile pe care le ai.

foto: pexels

Online chat
1
Contacteaza-ne!
Cu ce va putem ajuta?