fbpx

Soluții financiare pentru situații neprevăzute: amanetul auto

amanet auto
Cel mai mare amanet auto in 2023 GoKredit finantare rapida
6 ianuarie 2023
Ce este amanetul auto
Ce este de fapt amanetul auto și cum poate lucra în favoarea ta?
18 iulie 2023
Arata tot

Soluții financiare pentru situații neprevăzute: amanetul auto

solutii financiare amanet auto

Ești în căutarea unei sume de bani și ești prea jenat să ceri ajutor familiei? Ai luat în considerare un împrumut pe termen scurt de la o bancă, totuși, ar putea dura zile, dacă nu săptămâni, pentru a finaliza, iar pentru suma mică de care ai nevoie într-o perioadă scurtă de timp, pur și simplu nu ar fi viabil printr-un împrumut tradițional. Dacă deții un vehicul pe care nu îl conduci în mod regulat, amanetarea mașinii s-ar putea să fie luminița de la capătul tunelului.

Ce implică amanetarea mașinii?

Deși funcționează puțin diferit de un împrumut tradițional, simplu spus, amanetarea vehiculului este o modalitate de a garanta un împrumut folosind mașina. Este considerată una dintre cele mai simple modalități de a garanta un împrumut și, de obicei, poți obține până la 75% din valoarea vehiculului. Mașina pe care o amanetezi trebuie să fie integral plătită înainte de a putea lua în considerare această opțiune.

Următoarele cerințe sunt aplicabile în cazul în care dorești să îți amanetezi mașina la instituția financiară Gokredit:

  • este nevoie să prezinți actul de identitate
  • vehiculul trebuie achitat integral
  • va fi nevoie de toate detaliile vehiculului, precum marcă, model sau kilometraj, pentru a face evaluarea corectă a mașinii
  • va trebui să fii de acord cu toți termenii și condițiile stabilite de amanet.

Cum funcționează amanetarea mașinii?

De obicei, instituțiile financiare nebancare oferă împrumuturi auto, folosind articolul ca garanție împotriva împrumutului. O perioadă de timp pentru rambursarea împrumutului cu dobânda respectivă este apoi convenită între instituție și client. De îndată ce suma împrumutată a fost achitată, clientul este liber să își ridice mașina. Orice nerespectare a cerințelor de împrumut îi conferă amanetului dreptul legal de a vinde vehiculul.

Amanetarea mașinii și a altor articole urmează un proces similar. Singura diferență este că vehiculul pe care îl amanetezi este mult mai mare și valorează mult mai mult, dar procesul de amanetare a mașinii tale pentru bani rămâne în continuare la fel de simplu precum amanetarea unui inel. Comisioanele amanetului auto pot fi uneori mai mici decât ale unor bănci, verifică.

Când ești într-o situație financiară neplăcută, vinderea unui activ îți vine imediat în minte. Problema este că, poți deveni disperat și să o vinzi pentru o sumă foarte mică. Beneficiul amanetului auto este că mașina este încă a ta, pur și simplu este depozitată într-o altă locație sigură. Și, odată ce împrumutul a fost plătit integral, ești liber să îți revendici vehiculul și să îl conduci din nou spre acasă.

foto: unsplash

Online chat
1
Contacteaza-ne!
Cu ce va putem ajuta?