fbpx

Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand iti lasi masina la amanet?

amanet auto go kredit
Care sunt conditiile necesare pentru a lasa masina in amanet
16 februarie 2021
GOKredit.ro - credit cu masina
Credit cu masina: obtine bani urgent cu automobilul tau
16 aprilie 2021
Arata tot

Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand iti lasi masina la amanet?

masina la amanet

Urgentele financiare pot aparea de oriunde! Nevoia rapida de bani isi poate gasi solutia mai rapid decat crezi. Ce ar fi sa iei in calcul varianta unui amanet auto?

Inainte de a-ti lasa masina intr-un amanet auto sigur, trebuie totusi sa te asiguri de cateva lucruri in ceea ce priveste autoturismul tau. Tocmai din acest motiv, articolul prezent te va ajuta cu o trecere in revista a factorilor de care trebuie sa tii neaparat cont inainte de a apela la serviciile de amanetare auto.

Ce trebuie sa faci inainte de a-ti lasa masina la un amanet auto de incredere?

  • Gaseste-ti titlul de proprietate al masinii. Vei avea nevoie de titlul original al masinii pentru a obtine un imprumut de tipul amanet pe vehiculul tau. Copiile, cel mai probabil, nu vor fi acceptate. Daca nu poti gasi titlul masinii, poti suna la Registrul Auto Roman pentru a-ti fi furnizata o solutie potrivita.
  • Asigura-te ca nu se suprapun platile. Nu poti avea leasing la vehiculul tau si obtine si un imprumut de la un amanet. Daca ai deja masina achizitionata in leasing, acesta va trebui platit mai intai. In cazul in care imprumutul pentru masina este platit, dar nu ti-ai actualizat datele, va trebui sa aduci actele necesare de la firma de unde ai achizitionat masina si sa te asiguri ca printre ele se afla si titlul de proprietate al masinii.
  • Adu cu tine si permisul de conducere. Va trebui sa demonstrezi ca ai domiciliu in Romania si cel mai simplu mod de a face acest lucru este prin prezentarea permisului de conducere. De asemenea, acesta trebuie sa fie si valabil.
  • Adu o lista de referinte personale. Este posibil sa ti se solicite sa furnizezi trei pana la cinci referinte personale, inclusiv numele, adresa si numarul de telefon .
  • Curata vehiculul inainte. Pentru a te asigura ca obtii cea mai buna valoare si oferta de imprumut, fa-si timp pentru a-ti ingriji masina.
  • Asigura-te ca tu esti proprietarul legal al vehiculului. Un amanet auto cu parcare pazita si alte conditii optime pentru masina ta este obligat din punct de vedere legal sa verifice daca esti proprietarul legal al oricarui autovehicul pe care iti doresti sa il lasi la amanet.
  • Stii cat vrei sa imprumuti? Veti fi intrebat cat doresti sa primesti pentru imprumutul de amanet. Nu trebuie sa imprumuti suma oferita pentru vehiculul tau; poti solicita o suma mai mica daca este cea de care ai nevoie.
  • Apreciaza-ti singur vehiculul. Merita sa-ti faci o idee despre cat valoreaza masina ta inainte de a vizita un parc auto de amanet.
  • Citeste toate documentele si contractul de amanet al masinii inainte de a semna. Este important sa intelegi in cat timp trebuie sa rambursezi imprumutul si mai ales ce suma va trebui sa rambursezi. Daca ai intrebari sau nelamuriri, acesta este momentul sa te documentezi. Dupa semnarea contractului, esti legat de termenii si conditiile acestuia.

Dupa tot acest proces si dupa incheierea contractului, asigura-te ca achiti suma de rambursare la timp. Daca doresti sa eviti taxele si/sau dobanzile adaugate, ar trebui sa depui toate eforturile necesare pentru a achita imprumutul pana la data scadentei acestuia. Daca faci acest lucru, de asemenea, iti poti recupera si  vehiculul mai devreme.

Online chat
1
Contacteaza-ne!
Cu ce va putem ajuta?